«Прибути до найближчої військової частини». Міноборони звинувачує Росію у розсиланні СМС-повідомлень від імені відомства

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російська Федерація розсилає від імені Міністерства оборони України SMS-повідомлення мешканцям сусідніх з нею областей України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У міністерстві повідомили, що мешканцям Путивльського району Сумської області від імені Міністерства оборони України надходять SMS-повідомлення з пропозицією прибути в найближчу військову частину.

У відомстві зазначили, що мета таких повідомлень — спровокувати і посіяти паніку серед українців та дестабілізувати ситуацію. «Зазначена інформація є нічим іншим, як провокацією, яка регулярно спостерігається в районах зі спільним державним кордоном з РФ та в населених пунктах розташованих уздовж лінії розмежування», — йдеться в повідомленні.

  • 26 листопада Рада проголосувала за воєнний стан — його вводять на 30 днів. Він діє в Чернігівській, Вінницькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.
  • Перед цим Порошенко заявив, що з військовослужбовцями резерву першої черги «проведуть роботу», щоб за найкоротший термін забезпечити захист Української держави. Але негайної мобілізації, за словами президента, не буде