Корвети та десантники. Головред BlackSeaNews назвав кількість військових кораблів РФ у Азовському морі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Азовському морі Росія зараз має близько 100 одиниць прикордонного флоту. Про це theБабелю розповів головний редактор сайту BlackSeaNews Андрій Клименко.

За його словами, з цих кораблів 36 — озброєні катери і кораблі. З них 24 мають артилерійське озброєння. «Тільки в жовтні-листопаді Росія перекинула в Азовське море 5 великих прикордонних кораблів класу «корвет», — повідомив Клименко. Він додав, що перекидання йшло з Архангельська, Балтійського і Каспійського морів по внутрішнім водним шляхам, річками Росії.

Крім того, за словами Клименка, влітку було зафіксовано перекидання кораблів Військово-морського флоту РФ з Каспійської флотилії. «Зокрема малих десантних кораблів, які беруть, умовно, один танк і 30 або 50 десантників», — розповів головред BlackSeaNews.

Говорячи про українську присутність у Азовському морі, Клименко підкреслив, що українських Військово-морських сил там до вересня 2018-го «фактично не було ніколи за весь час незалежності».

Докладніше про хронологію кризи у Азовському морі, а також про те, які наслідки може мати захоплення українських кораблів, читайте у матеріалі theБабеля.