Путін звинуватив Порошенка в організації провокації в Азовському морі

Дата:
Путін звинуватив Порошенка в організації провокації в Азовському морі

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін назвав конфлікт у Керченській протоці «провокацією Порошенка». Про це він заявив на інвестфорумі ВТБ Капітал, передає Інтерфакс.

«Що стосується інциденту на Чорному морі: це провокація, безумовно, яка організована чинною владою, зокрема чинним президентом напередодні президентських виборів в Україні в березні наступного року», — сказав Путін.

Він додав, що навіть після анексії Криму Україна не вводила воєнний стан.

«Навіть після конфлікту на Донбасі і приєднання Криму до Росії воєнний стан в Україні не вводили, а зараз — лише невеликий інцидент», — заявив російський президент.

За його словами, прикордонники РФ виконували свій обовʼязок. Якщо б вони діяли по-іншому, їх би віддали під суд.

«Що сталося зараз? Не відповідали взагалі на запити нашої прикордонної служби, увійшли в наші територіальні води. Звертаю увагу, що увійшли в наші територіальні води, які такими були до приєднання Криму до Російської Федерації, в тому місці, де ці територіальні води були завжди саме як російські територіальні води», — сказав Путін.

Насправді, як писав theБабель, українські кораблі захопили не в Керченській протоці і не в 12-мильній зоні (територіальні води України), а в міжнародних водах. Карту з місцем нападу опублікувало Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

МінТОТ