Підготовка до G20: мешканцям Буенос-Айреса дали додатковий вихідний і закликали виїхати з міста

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Підготовка до G20: мешканцям Буенос-Айреса дали додатковий вихідний і закликали виїхати з міста

Sebastian Pani / picture alliance via Getty Images

Столиця Аргентини Буенос-Айрес активно готується до саміту лідерів країн Великої двадцятки, який відбуватиметься з 30 листопада по 1 грудня. У місті запровадять безпрецедентні заходи безпеки: у дні саміту авіаперельоти будуть скасовані, а рух громадського транспорту зупинений, пише The Guardian.

Глави 20 найбільших держав почнуть прибувати в Буенос-Айрес у четвер, 29 листопада, але антиглобалісти вже кілька днів протестують проти саміту.

Влада країни оголосила пʼятницю — 30 листопада — загальнодержавним вихідним, а адміністрація президента Аргентини Маурісіо Макрі закликала жителів міста виїхати на час конференції.

«Ми рекомендуємо вам використовувати довгі вихідні, щоб виїхати, — сказала міністр безпеки Патриція Булрич. — Їдьте в четвер, тому що ситуація в місті буде непростою».

Близько 22 тисяч поліцейських і агентів безпеки будуть задіяні для охорони порядку. Для безпеки буде задіяно військово-морське судно США, три літаки E-3 AWACS і три заправних літаки KC-135, у той час як департамент внутрішньої безпеки США також надасть мобільний центр реагування на надзвичайні ситуації і «кіберрозвідку» для підтримки.

  • Президент США Дональд Трамп візьме участь у саміті G20 (Великої двадцятки) 30 листопада та 1 грудня в Буенос-Айресі (Аргентина) і планує зустрітися з лідерами кількох країн, зокрема Росії. За словами радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона, на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним будуть розглянуті питання безпеки, контролю над озброєннями і проблеми на Близькому Сході і в Україні.
  • Спірним залишається питання, чи відбудеться на саміті зустріч президентів Росії та США.
  • 27 листопада Трамп заявив, що його майбутня зустріч із російським президентом на саміті G20 в Аргентині може бути скасована через захоплення Росією українських кораблів. Зараз він чекає повного звіту своїх помічників щодо інциденту.