Вибори у Грузії: Саакашвілі закликав прибічників вийти на акції протесту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав своїх прибічників вийти в найближчий понеділок на акцію протесту проти, за його словами, фальсифікованих президентських виборів, повідомляє Інтерфакс.

Саакашвілі закликав прибічників збиратися на площаді Свободи у Тбілісі. «Ці вибори поставили знак питання щодо існування грузинської держави. Ми ніколи не визнаємо результати цих виборів. Весь світ поставив під сумнів результати президентських виборів у Грузії. Хто ми такі, щоб після цього визнати ці вибори», — заявив Саакашвілі в четвер під час включення з Амстердама на зібранні своїх прибічників у Тбілісі.

Перед цим політичне обʼєднання «Сила в єдності», до складу якого входить колишня партія влади «Єдиний національний рух» (ЄНД), повідомило про намір провести у Тбілісі в суботу на проспекті Руставелі масштабну маніфестацію.

Як заявив кандидат у президенти від ЄНД Григол Вашадзе, який, за даними ЦИК Грузії, зазнав поразки в другому турі президентських виборів, маніфестація буде мирною. Він також відмовився визнати свою невдачу на виборах. Лидером ЄНД є Міхеїл Саакашвілі.