Матіос підтвердив, що у справі Варченка обшукують журналіста Крутчака та блогера Барабошка

Дата:

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос підтвердив theБабелю проведення обшуків у блогера Олександра Барабошка та журналіста Василя Крутчака.

«Так, справді, у них проходять обшуки, вже майже завершені», — сказав Матіос.

Раніше про проведення обшуків Барабошко особисто повідомив виданню «Страна». Він розповів, що під час обшуків у нього забрали техніку й телефон.

ГПУ також проводила обшук у журналіста Василя Крутчака.

Слідчі дії повʼязані зі справою політтехнолога Володимира Петрова, якого підозрюють в організації секс-скандалу навколо заступника начальника відділу Департаменту захисту Національної економіки поліції Олександра Варченка.

Петрова затримали 29 листопада, а в ГПУ підтвердили, що ведуть досудове розслідування в цьому процесі. Кримінальне провадження розпочато відразу за кількома статтями:

— завідомо неправдиве повідомлення про злочин;

— порушення таємниці листування, телефонних розмов, кореспонденції, що передаються засобами звʼязку або через компʼютер, у тому числі щодо державного діяча, працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ними службових обовʼязків;

— незаконний збір, зберігання і використання конфіденційної інформації.

У чому полягає секс-скандал?

7 листопада 19-річна студентка Київського політехнічного інституту Наталія Бурейко у Facebook звинуватила співробітника Нацполіції Олександра Варченка в домаганнях та погрозі. Вона заявила, що познайомилася в Варченком у соцмережі Тіндер, листувалася, але відмовилася від інтимної зустрічі. Після чого він нібито почав погрожувати їй та її родині і навіть прислав відрубані «курячі лапки» для залякування. Бурейко виклала скріни їх листування з сайту знайомств.

За заявою Бурейко 8 листопада прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження через погрозу вбивства.

Дружина Варченка Ольга — перший заступник директора Державного бюро розслідувань (ДБР). Вона повʼязала появу звинувачень проти чоловіка зі своєю професійною діяльністю: «Комусь дуже вигідно нас [із Романом Трубою, директором ДБР] зіштовхнути лобами».

8 листопада Бурейко у Facebook відмовилася від звинувачень проти Варченка і зазначила, що більше не буде спілкуватися з журналістами на цю тему.