Суд випустив з-під варти вбивцю Віталія Розвадовського, фотокореспондента газети «2000»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Суд випустив з-під варти вбивцю Віталія Розвадовського, фотокореспондента газети «2000»

Facebook / Vladyslav Sodel

Апеляційний суд Києва перерахував термін увʼязнення Ярославу Полушкіну. Він був засуджений до 13 років позбавлення волі за вбивство фотокореспондента газети «2000» Віталія Розвадовського. Йому перерахували термін за «законом Савченко» — один день попереднього увʼязнення зараховується як два дні в термін основного покарання. Про це повідомила подруга фотокора, Олеся Остафієва, на своїй сторінці в Facebook.

«7 років тому вбили Віталія Розвадовського. Йому було 30. Вчора апеляційний суд Києва випустив просто в будівлі суду вбивцю на волю — за законом Савченко. Вбивці скоро виповниться 25. Усе життя попереду. Якщо є ідеї та пропозиції, як боротися за справедливість далі, сімʼя буде вдячна», — написала вона.

Полушкін перебував у СІЗО 7 років, поки тривав розгляд апеляційної скарги. Суд з 29 жовтня 2012 року розглядав кримінальну справу про вбивство Розвадовського.

  • Фотокореспондента вбили 28 листопада 2011 року біля підʼїзду будинку на Харківському шосе, 168-Г в Києві.
  • 29 листопада затримали підозрюваного у вбивстві Полушкіна, який пізніше визнав свою провину. Полушкін збирався пограбувати фотокореспондента. Зловмисник погнався за Розвадовським і завдав йому близько 20 ударів ножем. Він отриманих травм журналіст пізніше помер у лікарні.