«В усі зведення потрапимо!» СБУ оприлюднила переговори російського офіцера з командиром корабля «Дон», який таранив «Яни Капу»

Дата:

Служба безпеки України оприлюднила переговори російського офіцера з командиром корабля «Дон» Держприкордонслужби ФСБ РФ капітаном другого рангу Олексієм Саляєвим. Саме Саляєв командував кораблем РФ, який 25 листопада протаранив український буксир «Яни Капу».

З розмов зрозуміло, що російський офіцер контролює гучність двох речень, які раз за разом ретранслюються з борту корабля «Дон»: «В усі зведення потрапимо! Ну що? Хто тепер скаже, що не знімуть з посади?»

Наприкінці розмови російський офіцер дає часові позначки — 2:30 і 2:35.

В СБУ заявили, що, за однією з версій, ці переговори підлаштовані. «Самі радіопереговори можуть бути виставою, і робиться це для того, щоб через свідомий «злив» інформації підштовхнути Головне управління розвідки Міноборони або СБУ до її оприлюднення як доказів злочинних дій Кремля», — заявив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

За його словами, Росія спробує змонтувати нібито достовірну радіограму переговорів російських моряків і дискредитувати СБУ.

Друга версія, за словами глави апарату — співробітники російської спецслужби не дуже розумні, а їх дії примітивні.