Екс-голова фіскальної служби Мирослав Продан прийшов на допит, але відмовився свідчити

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Екс-голова фіскальної служби Мирослав Продан прийшов на допит, але відмовився свідчити

Соколовська Інна / УНІАН

Мирослав Продан, колишній в. о. голови Державної фіскальної служби, зʼявився на допит у Національне антикорупційне бюро, але відмовився свідчити. Його підозрюють у незаконному збагаченні. Про це пишуть «Українські Новини», посилаючись на джерело в НАБУ.

«Продан зʼявився на допит в НАБУ за викликом прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», — розповіло джерело.

Також зазначається, що Продан відмовився свідчити, посилаючись на статтю 63 Конституції. У ній говориться, що особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сімʼї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

  • Як відомо, Продану повідомили про підозру і вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту та встановлення застави у 89 млн грн.
  • Продан виконував обовʼязки голови ДФС з 3 березня 2017 по 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як у відношенні екс-керівника Романа Насирова почали розслідування, що завершилося його відставкою.
  • 13 листопада зʼявилася інформація про те, що колишній голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан втік з України і не зʼявляється на допити до САП. Сам Продан заявив, що перебував на лікуванні в Німеччині.
  • 5 листопада Продан виїхав з України в Молдову, а потім попрямував до Німеччини, як він сам стверджує, на лікування. Тому на допити в прокуратуру він не зʼявлявся, але пообіцяв прийти в САП після того, як закінчить лікування.
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко допускає, що Продану можуть висунути нові підозри.