МінТОТ: Росія перегнала 24 винищувачі на аеродром у Бельбеку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На аеродромі в Бельбеку в анексованому Криму Росія розташувала 24 винищувачі, пише у Facebook Міністерство тимчасово окупованих територій.

За результатами обробки супутникової зйомки, серед винищувачів 16 літаків СУ-27 різної модифікації, 8 літаків МІГ-29, а також близько 150 одиниць спеціальної автомобільної та військової техніки.

«За оцінками фахівців, збільшення кількості стоянок літаків та місць зберігання авіаційного озброєння на військовій частині аеродрому може бути використано для підвищення можливостей з прийому бойової авіації, у тому числі стратегічної», — вважають у МінТОТ.

У міністерстві підкреслюють, що дії Росії підтверджують: вона розглядає Крим винятково як чергову військову базу, «що триматиме в напрузі увесь Європейський континент».

Також у міністерстві нагадали, що аеродром «Бельбек» є аеродромом спільного базування, на якому з 90-х років була розташована 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України. Після анексії Криму на його базі розташовані два авіаційні полки Військово-повітряних сил РФ.