Вночі: помер Джордж Буш — старший, ще один штат США визнав Голодомор в Україні геноцидом, Джолі і Пітт домовилися про опіку над дітьми

Дата:
Вночі: помер Джордж Буш — старший, ще один штат США визнав Голодомор в Україні геноцидом, Джолі і Пітт домовилися про опіку над дітьми

Wikimedia Commons

У США помер Джордж Буш — старший

У ніч на 1 грудня помер 41-й президент США Джордж Буш — старший. Він помер у віці 94 років, повідомив у Twitter його прес-секретар Джим Макграт.

Буш-старший керував США в 1989—1993 рр., воював у Другій світовій війні. Він був рекордсменом серед президентів США за тривалістю життя. Його сини також стали відомими політиками: Джордж Буш — молодший став 43-м президентом США, а Джеб Буш був губернатором Флориди.

22-й штат США визнав Голодомор в Україні геноцидом

Ще один штат США — Род-Айленд — визнав голодомор 1932—1933 років геноцидом українців. Про це повідомило посольство України в США. Губернатор штату Род-Айленд Джина Раймондо зробила офіційну заяву, в якій оголосила грудень місяцем памʼяті жертв геноциду українців, аби вшанувати памʼять померлих під час Голодомору.

Джолі і Пітт підписали угоду про дітей

Голлівудські зірки Анджеліна Джолі та Бред Пітт підписали договір про умови опіки над дітьми в рамках процесу розлучення. Адвокат актриси Саманта Блей Диджин заявила, що договір робить «непотрібним суд з розірвання шлюбу». «Деталі угоди не розголошуються в імʼя інтересів дітей», — додала вона. Джолі й Пітт прожили в шлюбі 10 років і розлучилися у вересні 2016 року. У них шестеро дітей, троє з них — прийомні.

Суд у Львові оштрафував польських студентів за фаєри на кладовищі

Личаківський районний суд у Львові виніс вирок трьом польським студентам, які намагалися запалити фаєри на Личаківському кладовищі. Їх визнали винними за статтею ч. 2 ст. 296 [хуліганство] КК України. Студентам обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання. Їм доведеться сплатити по 8500 гривень. 22 листопада троє польських студентів — 22, 24 та 26 років — принесли фаєри на Личаківський цвинтар і запалили їх на території польських військових поховань. Після цього їх затримала охорона.

На Алясці ввели режим НС після землетрусу

Губернатор штату Аляска Білл Уолкер повідомив про введення режиму «надзвичайного стану» після землетрусу магнітудою 7,2 бали. На місці створено оперативний штаб, який оцінює розміри збитків і потужність залишкових поштовхів. «Перебуваю в безпосередньому контакті з Білим домом», — написав Уолкер. Землетрус стався 30 листопада, епіцентр розташовувався в 13 км від міста Анкорідж. У відомстві додали, що є ймовірність цунамі.