Держприкордонслужба: Росія відмовила у в’їзді 110 українцям

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Держприкордонслужба: Росія відмовила у в’їзді 110 українцям

Mikhail Tereshchenko / TASS via Getty Images

Російська Федерація відмовила 110 українцям у в’їзді на свою територію. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі 112 каналу.

«Тільки протягом учорашнього дня російська сторона не пропустила майже 40 наших співвітчизників, а загалом за останні три дні ця цифра перевищила 110», — зазначив спікер ДПС.

За його словами, Росія застосовує заборону без пояснень, хоча російська влада обіцяла не застосовувати «дзеркальних» санкцій до громадян України.

«Україна як правова держава, коли відмовляє іноземцям у праві вʼїзду в Україну, чітко пояснює, чому, і видає карту-відмову. Росіяни, зі свого боку, без пояснення причини відмовляють нашим співвітчизникам і ніяких документів не надають», — сказав керівник прес-служби Держприкордонслужби.

За словами Демченка, з початку дії обмеження безпосередньо на кордоні ДПС України не пропустила 99 громадян Росії, оскільки вони не змогли підтвердити мету візиту в Україну, не мали належних документів для в’їзду в країну або перевищили термін дозволеного перебування в Україні. Загалом перетнули кордон понад 780 громадян Росії.