Європарламент у березні розгляне призупинення угоди про партнерство з Росією

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Європарламент у березні розгляне призупинення угоди про партнерство з Росією

Wikipedia

Європарламент пропонує розглянути призупинення дії Угоди про партнерство і співробітництво (УПС) з Росією. Про це йдеться в опублікованому проекті доповіді Європарламенту, присвяченому відносинам з Росією. Голосування відбудеться в березні 2019 року.

«Європарламент вважає, що дію УПС має бути припинено. Відносини Росії та ЄС мають бути переформатовані і продовжуватися лише за тими напрямами, які необхідні і представляють взаємний інтерес для гарантування безпеки і мирного європейського порядку», — йдеться в документі.

У тому ж документі підкреслюється, що проект «Північний потік — 2» підвищує залежність ЄС від російського газу і загрожує єдиному енергоринку ЄС».

Крім того, Європарламент запропонував Єврокомісії розглянути нарощування фінансової підтримки активістів громадянського суспільства, незалежних ЗМІ, журналістів, які проводять розслідування, і неурядових організацій в Росії.

У проекті доповіді наголошується, що країни ЄС мають«бути готові до введення нових санкцій, зокрема персональних обмежень, у відповідь на російські дії».

Крім того, європарламентарі вкотре пропонують «прийняти європейську версію акту Магнітського».