Вночі: Гвоздик завоював пояс WBC, Трамп не буде вводити мита для Китаю, російського актора Тагірова не пустили в Україну

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Український боксер Олександр Гвоздик здобув пояс WBC

У Квебеку український боксер Олександр Гвоздик здобув перемогу у поєдинку з канадцем Адонісом Стівенсоном і завоював пояс чемпіона світу в напівважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради. 31-річний українець завдав серію ударів у 11-му раунді, відправивши 41-річного канадця в нокаут. Україна отримала четвертого чинного чемпіона світу в професійному боксі.

Лідери країн G20 погодили спільну заяву за підсумками саміту

Лідери країн G20 погодили підсумкове комюніке, в якому йдеться про необхідність налагодити ситуацію у світовій торгівлі. Заяву було прийнято після важких і тривалих переговорів у Буенос-Айресі. 19 держав домовилися підтримати Паризьку угоду в межах Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. У документі визнаються недоліки в світовій торгівлі і містяться заклики до реформи Світової організації торгівлі. У звʼязку з потоком мігрантів, було відзначено важливість спільних зусиль щодо підтримки біженців і розвʼязання проблем, які змушують їх залишати свої будинки.

Трамп погодився не вводити мита для Китаю

Президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін зустрілися на полях саміту G20 в Аргентині і домовилися не вводити додаткових мит з 1 січня 2019 року. Лідери держав під час переговорів, які тривали більше двох годин, домовилися укласти новий торговий договір за 90 днів. «Президент Трамп погодився не підвищувати з 1 січня тарифи на продукцію на суму у $200 млрд від 10% до 25%. Китай погодився закуповувати на допоки не визначену, але досить значну суму сільськогосподарську продукцію, енергоносії, промислову та іншу продукцію США, щоб скоротити торговий дисбаланс», — повідомили в Білому домі.

У Парижі закрили пошкоджену у ході протестів «жовтих жилетів» Тріумфальну арку

У Парижі прийняли рішення закрити Тріумфальну арку 2 грудня через пошкодження, які обʼєкт отримав під час протестів. Про це в Twitter повідомив глава Центру національних монументів Філіп Белаваль. Він опублікував знімок, на якому видно розфарбоване фарбою обличчя одного з бюстів. Зіткнення на Єлисейських полях тривали з ранку до пізньої ночі. За даними МВС Франції, у 1619 демонстраціях взяли участь 106 тис. осіб, 200 з них було заарештовано.

Російського актора Тагірова не пустили в Україну на премʼєру вистави, де він грає

В Україну не пустили російського актора Ільдара Тагірова. Він не зможе взяти участь в одеській премʼєрі вистави-променаду «DIALOGY» театральної команди U! Zahvati, інформує «Радіо Свобода». У Держприкордонслужбі заявили, що Тагірова не пустили в Одесу, оскільки він «не може підтвердити мету перебування в Україні». Однак організатори вистави, в якій мав брати участь танцівник, запевняють, що всі необхідні документи для підтвердження мети поїздки були зібрані завчасно.

Останній місяць Тагіров перебував в Україні, а 25 листопада виїхав в Росію, аби взяти участь у конкурсі, та 1 грудня планував повернутися. Актор летів рейсом зі столиці Білорусі Мінська в Одесу.