Денісова: Українських моряків відвідали члени московської Громадської спостережної комісії

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Денісова: Українських моряків відвідали члени московської Громадської спостережної комісії

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

Українських моряків у «Лефортово» і «Матроській тиші» відвідали представники московської Громадської спостережної комісії.

Про це повідомила у Facebook омбудсмен України Людмила Денісова з посиланням на уповноваженого з прав людини в Росії Тетяну Москалькову.

«Тільки що отримала офіційну інформацію від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Вона повідомила, що члени московської Громадської спостережної комісії (ГСК) відвідали 21 українського моряка, які перебувають у Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених «відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їх боку немає», — написала Денісова.

Також, за інформацією Денісової, члени ГСК відвідали трьох українських моряків, яких утримують у медичному підрозділі «Матроської тиші».

«Їх лікування проходить нормально», — написала Денісова.

Вона повідомила про плани завтра провести переговори з Москальковою «про надання мені можливості відвідати наших моряків», — заявила омбудсмен України.

Додамо, що, згідно з інформацією на сайті ГСК, представники комісії мають право відвідувати місця примусового утримання, розмовляти з утримуваними там особами з питань забезпечення їхніх прав і розглядати їхні скарги про порушення прав.