Вночі: Книга рекордів Гіннеса назвала Севастополь російським, Трамп повідомив про можливу дату зустрічі з Кім Чен Ином, в Іспанії ультраправі пройшли в регіональний парламент

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Книга рекордів Гіннеса назвала Севастополь російським, Трамп повідомив про можливу дату зустрічі з Кім Чен Ином, в Іспанії ультраправі пройшли в регіональний парламент

Фото УНІАН

У Книзі рекордів Гіннеса назвали анексований Севастополь «російським»

У сертифікаті Книги рекордів Гіннеса, який отримав громадянин Білорусі в анексованому Росією Севастополі, місто Севастополь вказано як територія РФ. Рекорд було встановлено ще в травні, зафіксовано нещодавно. Олександр Бендіков, який є громадянином Білорусі, встановив у Севастополі світовий рекорд з балансування предметів. Він утримав на одному цвяху ще 349 цвяхів. Це досягнення було оформлено і підписано місцевими майстрами спорту з гандболу та волейболу. У сертифікаті, який отримав білорус, місцем встановлення рекорду вказано «Sevastopol. Russian Federation».

Поліція Ізраїлю втретє рекомендувала звинуватити прем’єр-міністра Нетаньягу в корупції

Wikimedia Commons

За останні місяці поліція Ізраїлю втретє подала рекомендацію висунути прем’єр-міністрові країни Беньямінові Нетаньгу і його дружині Сарі звинувачення, пов’язані з хабарництвом і корупцією. Дві попередні стосувалися інших звинувачень проти Нетаньягу і його дружини. Дозвіл на оприлюднення цієї рекомендації дав генеральний прокурор Ізраїлю. Тепер він же має ухвалити остаточне рішення про те, чи висувати такі звинувачення. Прем’єр, як і раніше, їх відкидає.

Трамп повідомив імовірну дату нової зустрічі з Кім Чен Ином

Президент США Дональд Трамп сказав, що друга зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, імовірно, відбудеться в січні або лютому наступного року. На борту літака під час повернення з саміту G20 в Аргентині Трамп заявив журналістам, що вони з Кім Чен Ином «добре ладнають» та мають «хороші стосунки». Сторони розглядають три можливі місця зустрічі. Трамп також не виключив можливості приїзду Кім Чен Ина у США.

США провели розвідку поблизу Криму

Стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk і патрульний протичовновий літак P-8A Poseidon американських ВМС провели багатогодинну розвідку в Чорному морі. Літальні апарати курсували уздовж анексованого Росією Криму, Керченської протоки і Кубані на відстані 34—35 км від кордонів РФ, перебуваючи над міжнародними водами. Global Hawk і Poseidon піднялися з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія. Перший перебував поблизу російських кордонів протягом восьми годин. Обидва повітряних судна здатні вести радіоелектронну розвідку на сотні кілометрів в глиб території супротивника.

В Іспанії ультраправі вперше після смерті Франко пройшли в регіональний парламент

Ультраправа партія Vox за результатами регіональних виборів вперше увійшла в регіональний парламент Андалусії. Таким чином в Іспанії вперше після смерті диктатора Франко в 1975 році ультраправі отримали представництво в регіональному парламенті. Vox займе в ньому 12 зі 109 місць. Опитування прогнозували ультраправим тільки 5 місць у парламенті. Партія Vox була заснована в 2013 році, вона виступає проти нелегальної міграції та незалежності Каталонії.