З Росії висилають українського дезертира, який воював на боці «ДНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російська влада має намір вислати з країни уродженця Кривого Рогу Філіпа Венедиктова, який перейшов на бік бойовиків «ДНР» і брав участь у бойових діях на Донбасі, пише Znak.

За словами Венедиктова, його призвали до української армії під час другої мобілізації, але він дезертирував. «Це було на самому початку війни, і можна було спокійно перейти через лінію фронту. Я підійшов до блокпосту і сказав, що йду в ополчення, мене відвели до воєнкому», — розповів Венедиктов.

За його словами, він відслужив в роті охорони «урядових» обʼєктів, але потім «попросився під Маріуполь». Після отримання поранень він нібито потрапив у госпіталь в анексованому Криму.

Znak.com

У жовтні 2017 Венедиктов переїхав у Магнітогорськ (РФ). Там він подав документи для отримання дозволу на проживання. У березні 2018 року Венедиктов отримав відмову. Управління ФСБ по Челябінській області пояснило відмову тим, що Служба безпеки України звинувачує його в тероризмі.

Чергове засідання у його справі відбудеться 4 грудня. Якщо суд не стане на бік Венедиктова, його депортують в Україну. Сам Венедиктов додає, що якщо суд відмовить йому, він «завтра ж поїде воювати».