В НАБУ порушили справу проти свого директора Артема Ситника за рішенням Соломʼянського суду

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
В НАБУ порушили справу проти свого директора Артема Ситника за рішенням Соломʼянського суду

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

У Національному антикорупційному бюро порушили кримінальну справу проти директора НАБУ Артема Ситника та начальника Управління національної безпеки Департаменту правосуддя і національної безпеки Міністерства юстиції Олександра Чурсіна. Справа стосується можливого зловживання владою. Про це пишуть «Українськи Новини», посилаючись на судові матеріали.

У справі йдеться про можливі порушення Ситника і прокурора САП (імʼя прокурора не називають) під час розслідування справи про факти правопорушень Чурсіна за ст. 366-1, ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу (декларування неправдивої інформації та незаконне збагачення).

За матеріалами справи, Чурсін під час роботи у правоохоронних органах придбав цінні папери на суму 3 млн 610 тис. гривень. Його дружина внесла їх у статутний фонд ТОВ «КУА «ДІКВ-Л». Це значно перевищувало дохід його сімʼї.

  • Дружина Чурсіна також є засновницею ТОВ «Адвокатське бюро «ДІКВ-Л», яке в свою чергу є учасником ТОВ «Факторингова компанія». Чурсін у 2015 році відомостей про те, що його дружина є бенефіціарним власником «Факторингової компанії», не вносив.
  • У дружини Ситника Анни було чотири сотки в курортній зоні Вʼязовий Гай у Нахімовському районі Севастополя. За інформацією ТСН, 1 серпня 2017 року цю ділянку продали і сплатили мито до бюджету Росії.
  • Сам Ситник стверджує, що не отримував гроші за продану дружиною ділянку і припинить її декларувати, коли операція пройде відповідно до українського законодавства.
  • Суд розпочав провадження за позовом директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, оскільки він не вніс у декларацію продаж земельної ділянки в анексованому Криму.