Фунт зрівняється з доларом, а сонце знищить половину супутників Землі. Saxo Bank представив свої «шокуючі прогнози» на 2019 рік

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Данський банк Saxo Bank представив свої традиційні «шокуючі прогнози» на 2019 рік. Велика їх частина — так звані «чорні лебеді» — події, ймовірність настання яких мінімальна, проте може призвести до катастрофічних наслідків. Інформація опублікована на сайті Saxo Bank.

Такі прогнози банк публікує ось уже 16 років, традиційно нарикінці року. Наприклад, у минулому році вони передбачили, що курс біткоїна спочатку зросте до 60 тисяч доларів, а потім впаде до тисячі. Криптовалюта, звичайно, не піднялася до такої планки, але встигла впасти з 20 тисяч доларів до чотирьох.

На 2019 рік банк підготував десять шокуючих прогнозів, які можуть загрожувати в наступному році економіці та світовому порядку.

Apple купить компанію Tesla

Apple куплять виробника електромобілів Tesla Inc і проникнуть в автомобільну сферу ще глибше. Компанії Tesla не буде вистачати фінансування, і Apple купить її акції з премією 40%. Така угода допоможе компанії розширити її можливості та побудувати нові виробництва в Європі та Китаї.

Економічний спад у Німеччині

Автомобілебудування перестає бути двигуном німецької економіки. У 2019 році антиглобалістські настрої в країні зростуть, акценти змістяться на внутрішній ринок і витрати, усе це гальмуватиме економічний розвиток.

Трамп звільнить голову Федеральної резервної системи

Президент США Дональд Трамп змістить з посади голову Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Павелла. Це сповільнить зростання ВВП США, ринок акцій почне падати.

Європейський союз пробачить частину боргів

Стара Європа і Німеччина, щоб не допустити розпаду єврозони, підтримають монетизацію боргу, що перевищує 50% ВВП. Повноваження Європейського Центрального банку будуть розширені.

У світі відмовляться від поняття «ВВП»

МВФ разом зі Світовим банком припинять вимірювати ВВП і оголосять про те, що необхідно зосередитися на продуктивності. Обґрунтуванням стане факт, що ВВП не відображає реального впливу на економіку та екологію. Як приклад — вплив поганої екології на здоровʼя людей та довкілля у багатьох країнах світу.

Курс фунта зрівняється з доларом

Премʼєр Великої Британії Тереза Мей не зможе провести угоду про Brexit через парламент, і до призначеної дати 29 березня 2019 року королівство підійде без конкретного готового рішення. У країні пройдуть перевибори, на яких переможуть лейбористи. Розпочнеться посилення інфляції. Фунт опиниться під загрозою. Через невирішене питання про вихід з ЄС він продовжить падати, і вперше в історії зрівняється з курсом долара.

Кінець для Netflix

У 2019 році американський ринок корпоративних облігацій може наздогнати «ефект доміно». Великі компанії почнуть втрачати довіру, пошириться паніка. У результаті компанії, такі як Netflix, втратять інвесторів. Так само компанії явно не піде на користь вихід на ринок потокового відео компанії Disney.

Австралії доведеться націоналізувати банки

Автралія — єдина країна в світі, де вдалося уникнути краху на ринку нерухомості в 2008 році. Але ситуація в країні не настільки райдужна, як може здатися на перший погляд. У 2019 році країну може спіткати катастрофа, а банки і великі компанії доведеться націоналізувати.

Світовий транспортний податок

У 2019 році може бути введений Світовий транспортний податок (GTT). Це певна надбавка за тоннаж суден і вартість авіаційних квитків. Також його ставка буде повʼязана з викидами CO2.

Сонце обернеться проти інвесторів

У 2019 році розпочнеться 25-й цикл сонячної активності. На Західну півкулю може впасти сонячна буря. Більшість супутників у тій півкулі будуть знищені. Збитки від катастрофи такого масштабу становитимуть приблизно 2 трильйони доларів.