Прокуратура оголосила в розшук заступника голови Прикордонної служби ФСБ за захоплення українських кораблів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Військова прокуратура оголосила в розшук 8 росіян за захоплення українських кораблів, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Прокуратура оголосила підозру заступнику керівника Прикордонної служби ФСБ Росії Г. Медведєву. Крім нього, про підозру оголосили начальнику прикордонного управління ФСБ у Криму контр-адміралу С. Станкевичу, начальнику служби пункту управління ФСБ Р. Ромашкіну, начальнику відділу берегової охорони прикордонного управління ФСБ у Криму А. Шеїну.

Також оголошені підозри командиру прикордонного сторожового корабля «Дон» О. Саляєву, начальнику служби пункту управління ФСБ у Керчі О. Шатохіну; командиру малого протичовнового корабля «Суздалец» С. Щербакову і командиру сторожового корабля «Ізумруд» А. Шипіцину. 28 листопада їх оголосили в розшук.

«Зараз отримано постанови суду про затримання зазначених підозрюваних з метою приводу для розгляду клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — сказано в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що слідство зібрало 17 томів доказів вчинення Російською Федерацією агресії проти українських Військово-морських сил. В межах розслідування допитали 75 свідків і 3 постраждалих.