Їхала на «блог-тур Донбасом». До України не пустили журналістку російського «Дождя»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Їхала на «блог-тур Донбасом». До України не пустили журналістку російського «Дождя»

Facebook / Евгения Зобнина

Журналістку російського телеканалу «Дождь» Євгенію Зобніну не пустили на територію України, повідомляє телеканал.

Причиною назвали те, що кореспондентка не змогла підтвердити мету візиту. Зобніна прилетіла до України на запрошення правозахисного центру «Меморіал», Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива» і німецької організації DRA «для участі в блог-турі по Донбасу».

Як повідомляє канал, мета заходу — «показати учасникам ситуацію у постконфліктній зоні, дати імпульс для написання статей з обʼєктивним поданням ситуації на Донбасі». З Києва журналістка мала виїхати до Краматорська.

«В аеропорту Києва з журналісткою провели співбесіду в окремій кімнаті, на якій були присутні дві співробітниці прикордонного контролю і чоловік у цивільному. Зобніну запитали, хто організатор її поїздки і за чий рахунок вона приїхала в Україну», — повідомляє «Дождь».

Крім того, у неї поцікавилися, чи висвітлювала вона теми, повʼязані з Кримом і будівництвом Керченського мосту, чи була на території «ЛДНР» і чи знала про введення воєнного стану. У своєму Facebook журналістка повідомила, що о 5 ранку має сісти на зворотний літак до Мінська.