«Мають теплий одяг, виходять на прогулянки». РФ надала інформацію про стан та умови утримання українських моряків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала від своєї московської колеги інформацію про стан та умови утримання українських моряків. Про це вона написала у Facebook.

«Уповноважена з прав людини у місті Москва Тетяна Потяєва сьогодні відвідала наших хлопців. Зокрема, московський омбудсмен поспілкувалася з пораненими моряками у СІЗО «Матросская тишина». За її словами, вони отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг та взуття», — написала вона

За інформацією Потяєвої, двоє моряків уже виходять на прогулянки. «Вони мають легкі ураження рук, у одного з них пошкоджене сухожилля. Але, за її словами, це не призведе до ускладнень. У третього полоненого поранення обох ніг. Йому надано засоби пересування — милиці, і його камера обладнана зручностями для пересування», — написала Денісова.

Загалом, за словами Тетяни Потяєвої, українці мають нормальний вигляд, скарг на харчування від них не надходило. «Єдине побажання щодо заміни чайника має сьогодні бути розглянуте керівництвом установи, де вони перебувають», — додала український омбудсмен. Крім того, Потяєва відвідала і військовополонених у СІЗО «Лефортово». «Погіршення стану їх здоров’я не спостерігалось. Вони також забезпечені теплими речами. Для хлопців уже відкрито внутрішньотюремні рахунки, на які надалі можна буде перераховувати кошти», — зазначила Денісова.