Вбивство Гандзюк: адвокат сімʼї активістки вважає, що генпрокурор Луценко шкодить слідству

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вбивство Гандзюк: адвокат сімʼї активістки вважає, що генпрокурор Луценко шкодить слідству

Гонтар Володимир / УНІАН

Адвокат родини вбитої активістки Катерини Гандзюк Євгенія Закревська заявила, що генеральний прокурор Юрій Луценко шкодить слідству у справі, розкриваючи його деталі. По це повідомляє «Громадське».

«Я взагалі не вважаю нормальним розголошувати інформацію, яку розголошує генеральний прокурор. Є стаття кримінального кодексу, яка власне говорить, що не можна цього робити», — сказала вона в ефірі програми «Нині вже».

Також Закревська зазначила, що не розуміє, як може слідство говорити про встановлення всіх фігурантів справи Гандзюк.

«Як можна говорити про впевненість слідства в чомусь, якщо немає навіть першого кроку — вручення підозри і затримання людини», — наголосила вона.

Адвокатка нагадала, що останній затриманий у цій справі — екс-помічник депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Тобто про затримання організаторів, яких, за словами Луценка, вже виявили, не йдеться. Крім того, Закревська розповіла, що про Олексія Левіна, якого Луценко назвав підозрюваним у справі Гандзюк, було відомо давно.

«І відповідно питання, чому його не було затримано поліцією безпосередньо в той момент, коли було встановлено його причетність, а це було в серпні місяці зроблено, коли було затримано частину виконавців. Я не розумію, чого його не було затримано до того, як він утік», — сказала вона.