Чотирьом фігурантам розслідування «панамських документів» висунуті звинувачення

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Чотирьом фігурантам розслідування «панамських документів» висунуті звинувачення

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк висунула звинувачення чотирьом фігурантам розслідування «панамських документів», повідомляє Axios. Йдеться про шахрайство, ухилення від податків, відмивання грошей та інші злочини.

Звинувачення висунули Рамсесу Оуенсу, Дірку Брауеру, Річарду Геффи і Харальду Йоахіму Вон Дер Гольтцу. Троє з них заарештовані.

Окружний прокурор Джеффрі Берман каже, що тепер їм загрожують роки тюремного увʼязнення.

Що таке Panama Papers?

Це неформальна назва витоку конфіденційних документів панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, що стосувалися створення офшорів для ухилення від сплати податків. Документи отримала німецька газета Süddeutsche Zeitung у 2015 році від анонімного джерела. Протягом року група міжнародних журналістів досліджувала ці дані.

Серед тих, хто фігурує у документах, — президент Петро Порошенко, а також президенти Аргентини та ОАЕ, премʼєр-міністр Ісландії Давид Сігмюндюр і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд.

  • У листопаді німецька поліція провела у Франкфурті обшуки в офісах найбільшого німецького банку Deutsche Bank. Вони теж були повʼязані з розслідуванням «панамських документів». Слідчі вивчають діяльність двох співробітників Deutsche Bank, які нібито допомагали клієнтам створювати офшорні компанії для відмивання грошей.