Путін пояснив, чому відмовився говорити з президентом Порошенком телефоном

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Путін пояснив, чому відмовився говорити з президентом Порошенком телефоном

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін пояснив, чому він відмовився говорити з президентом Петром Порошенком телефоном, коли прикордонники ФСБ РФ захопили українські кораблі в Керченській протоці. Про це пише «РИА Новости».

«Адже справа не в тому, що я ухиляюся і не хочу з Петром Олексійовичем розмовляти... Справа в тому, що я не хочу брати участь у його виборчій кампанії», — пояснив Путін.

Президент РФ звинуватив Порошенка в тому, що він майстерно створює кризові та провокаційні ситуації і зразу нібито перекладає відповідальність за скоєне на Росію, після чого «хоче тут же продемонструвати, що він успішно вирішує проблеми, що виникли».

  • 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких знаходилися 24 моряки. Троє з них — поранені.
  • 27 листопада в інтервʼю журналістам українських телеканалів Порошенко заявив, що намагався звʼязатися з Путіним після захоплення українських кораблів в Азовському морі.
  • Також президент Петро Порошенко звинуватив російську владу у брехні, після необґрунтованих звинувачень з боку президента РФ Володимира Путіна в організації провокації в Азовському морі. «Сьогодні Путін оголосив, що розстріл українських кораблів — це провокація української влади. Як? А потім думаєш: стоп, коли були події в Солсбері, вони хіба по-іншому говорили? Точно так само брешуть. І в Донецьку так само — «їх там немає», — сказав Порошенко.