СБУ не дозволила вивезти в Африку авіазапчастини до траспортного Іл-76

Дата:

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) завадили незаконному вивезенню з країни комплектуючих до транспортного літака Іл-76, повідомляє прес-центр спецслужби.

У листопаді 2018 року на одному з українських авіаремонтних підприємств був відремонтований транспортний літак Іл-76 на замовлення однієї з центральноафриканських країн.

Оперативники СБУ встановили, що група українських підприємців планувала вивезти на літаку товари військового призначення — комплектуючі до авіатехніки.

«Під час поглибленого митного огляду судна в день вильоту правоохоронці виявили партію контрабандних комплектуючих загальною вартістю понад $100 тис.», — розповіли в СБУ.

Для того, щоб приховати спробу переправити товари військового призначення до іншої країни, зловмисники оформили авіакомплектуючі як товари цивільного призначення.

«Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 333 Кримінального кодексу України [Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю]», — йдеться в повідомленні прес-центру спецслужби.