МінТОТ: У листопаді до портів Криму зайшло 11 суден-порушників

Автор:
Олена Мельник
Дата:
МінТОТ: У листопаді до портів Криму зайшло 11 суден-порушників

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Протягом листопада у порти анексованого Криму зайшло 11 танкерів та вантажних суден-порушників, повідомило Міністерство тимчасово окупованих територій .

«Усі судна були під прапором Російської Федерації. Загалом цими суднами здійснено 28 заходів до портів Севастополя та Керчі. Окрім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя та Керчі, що використовуються для стоянки, зафіксовано 13 суден, серед яких 10 — під прапорами Російської Федерації та по одному під прапорами Белізу, Молдови та Республіки Того», — заявили в міністерстві.

Морські порти, розташовані на території Криму (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) закриті розпорядженням Кабінету міністрів та наказом Міністерства інфраструктури.

МінТОТ наголошує, що входження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів є порушенням норм міжнародного права та законодавства України. Судновласникам, операторам та капітанам суден загрожує кримінальна відповідальність.

  • Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що через блокування Росією Керченської протоки українські порти будуть змушені перейти на чотириденний робочий тиждень і скоротити частину працівників.