«Нацкорпус» привів сотні людей на Банкову. Вимагає заборонити російський бізнес в Україні.

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Кілька сотень представників партії «Національний корпус» зібралися в центрі Києва на акцію «Бій кремлівським окупантам». Їх основна вимога — припинення російського бізнесу в Україні. Про це вони повідомили на своїй сторінці в Facebook.

Після того, як націоналісти зібралися на центральній площі, вони попрямували до Адміністрації президента. Лідери з різних міст України виступають зі сцени. Основні вимоги мітингувальників — припинення «спонсорування агресії РФ».

«Ми вирушаємо з нашими вимогами на Банкову, бо саме президент Порошенко має реальні важелі і можливості для протидії кремлівським окупантам на фронті, у політиці та бізнесі», — сказано в повідомленні на сторінці в соціальній мережі.

  • Раніше кілька сотень представників партії «Національний корпус» прийшли до Верховної Ради. Вони запалили фаєри і висунули депутатам кілька вимог, одна з них — розірвати відносини з Росією.
  • Верховна Рада підтримала закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією». За ухвалення документа проголосували 277 депутатів.
  • Рада національної безпеки та оборони 6 вересня прийняла рішення розірвати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.