NASA опублікувало нові знімки Марса з платформи зонда InSight

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Зонд InSight провів на Марсі тестування приладів і приступив до зйомки околиць планети для вибору місця для свердловини. Про це повідомляється на сайті NASA. Роботизована рука станції фотографуватиме місцевість перед посадковим апаратом. Ці зображення допоможуть членам команди місії визначити, де встановити сейсмометр InSight і датчик теплового потоку.

«Сьогодні ми можемо побачити перші проблиски нашого робочого простору. До початку наступного тижня ми представимо його в найдрібніших деталях і створимо повну мозаїку», — сказав головний дослідник місії в Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені Брюс Банердт.

InSight зняв кольорове зображення свого маніпулятора за допомогою камери для розгортання приладу.

NASA/JPL-Caltech

Також агенство показало частковий вид на палубу InSight, що стоїть на марсіанських рівнинах Elysium Planitia.

Для встановлення інструментів команді може знадобитися близько двох-трьох місяців, зазначили в NASA. Останні півтора тижні інженери місії тестували ці прилади і системи на працездатність.

Раніше NASA опублікувало аудіозапис шуму вітру на Марсі. Ці звуки також зафіксував апарат InSight. Людина не може чітко почути звукові марсіанські хвилі, тому фахівці посилили їх, зазначили в агентстві.

Раніше NASA оприлюднило кілька фото Марсу с висоти.

NASA/JPL-Caltech

«Якщо ви шукаєте спокій, усамітнення і красу, немає кращого місця, ніж поверхня Марса», - так підписав знімки автор публікації.

«Тут НАСА може висадити свою наступну місію марсохода з ядерною енергетикою», - повідомили в агентстві.

NASA/JPL/University of Arizona