Рада Євросоюзу обговорить ескалацію в Азовському морі та посилення санкцій проти Росії

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Рада Євросоюзу обговорить ескалацію в Азовському морі та посилення санкцій проти Росії

European Council President / Flickr

У Брюсселі 10 грудня відбудеться засідання Ради Євросоюзу. На ньому одним із основних питань буде загострення ситуації в Азовському морі та Керченській протоці, повідомляє прес-служба МЗС .

Під час Ради ЄС міністр закордонних справ Павло Клімкін зустрінеться з міністрами закордонних справ держав-членів ЄС, щоб обговорити посилення санкцій проти Росії.

«Очікується, що міністри обговорять параметри комплексної відповіді ЄС на агресивні дії Росії, зокрема через посилення санкційного тиску на Кремль, а також шляхи сприяння Україні у звільненні українських військовополонених та допомоги українському Приазов’ю, яке потерпає від наслідків російської агресії на суші та на морі», — зазначили у МЗС.

На Раді ЄС також обговорюватиметься питання про додаткову фінансову допомогу Україні, зокрема з огляду на «керченський інцидент». Про це повідомив високопоставлений європейський чиновник, знайомлячи журналістів на умовах анонімності з порядком денним засідання Ради ЄС, пише Інтерфакс-Україна .

«Очевидно, що є економічні наслідки від усіх цих подій. Зокрема на півдні України. І Рада обговорить можливу допомогу для країни, не лише для сходу — це вже робиться, а й для півдня. І в Європейській комісії також думають про це», — сказало джерело.

Його також запитали про можливість запровадження додаткових санкцій ЄС стосовно Росії з огляду на події у Керченській протоці. На це він заявив: «Санкції — це питання, яке мають вирішувати спільно 28 членів ЄС».