Після арешту Еміля Курбедінова в офіс кримських адвокатів намагався проникнути невідомий

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У анексованому Криму, в Сімферополі, адвокати, які надають допомогу переслідуваним з політичних мотивів особам, стверджують, що до їх офісу намагався проникнути невідомий чоловік. Про це пише «Радіо Свобода».

Увечері 9 грудня невідомий чоловік намагався забратися всередину офісу. Перед цим він розбив металевою трубкою вікно. Все це зафіксувала камера спостереження. Зловмиснику не вдалося залізти всередину, він зник.

«Ми розцінюємо це як чергову спробу тиску на правозахисників і незалежних адвокатів у Криму, дії одного порядку з судовим переслідуванням адвоката Еміля Курбедінова. На нас намагаються тиснути, щоб ми не займалися своєю діяльністю, використовуючи правові методи, а вчорашній інцидент показав, що проти нас готові використовувати і неправові методи тиску», — зазначив юрист Назім Шеихмамбєтов.

  • На початку вересня активістка Українського культурного центру Ольга Павленко виїхала з півострова на материкову частину України — після обшуків, які 29 серпня провели співробітники ФСБ в її будинку в Сімферополі. Жінку і членів її сімʼї російські правоохоронці запідозрили у звʼязках із «Правим сектором».
  • Російський суд Сімферополя заарештував на пʼять діб кримськотатарського адвоката Еміля Курбедінова. Курбедінова затримали працівники российского Центру протидії екстремізму.
  • У суді його інтереси представляли одразу шість адвокатів. За словами захисту, адвоката затримали за пост у соцмережі, за який він раніше вже відсидів десять діб.
  • Еміль Курбедінов захищає українських політвʼязнів у декількох політичних справах в Криму і Росії. Остання справа, в якій він прийняв доручення на захист, — справа військовополонених українських моряків.