У Сенцова — ураження серця, печінки та нирок. Російські тюремники переводять режисера з медчастини колонії в загін

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Російські тюремники переводять українського режисера Олега Сенцова з медчастини колонії до загону, пише УНІАН. Про таке рішення в управлінні Федеральної служби виконання покарань РФ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомили після того, як адвокат політв’язня Дмитро Дінзе заявив, що у Сенцова погіршився стан здоров’я.

«За результатами позапланових медичних оглядів, обстежень та лабораторних показників, стан здоровʼя засудженого Сенцова оцінюється як задовільний, негативної динаміки не спостерігається. Відповідно до рекомендацій лікаря його буде переведено з медичної частини установи до загону для подальшого відбування покарання», — йдеться в повідомленні.

Тюремники зазначили, що контроль за станом здоровʼя Сенцова буде продовжено згідно зі вказівками лікарів — спеціалістів цивільної охорони здоровʼя.

9 грудня адвокат Дінзе у ефірі радіо «Эхо Москвы» повідомив ,що у режисера через голодування виявлено «органічні ураження серця, печінки та нирок».

«Здоровʼя залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, можливо пройдуть. Поки стовідсоткові прогнози дати ніхто не може з приводу його здоровʼя. Лікування триває, коли закінчиться — невідомо», — сказав адвокат.

  • У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня 2018 року розпочав голодування. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязні.
  • Російська правозахисниця Тетяна Щур заявила, що керівництво російської колонії міста Лабитнангі вже три тижні не віддає посилку з теплими речами українському режисеру і політв’язню Олегу Сенцову. Пакунок активісту відправили ще 12 листопада, через п’ять днів він прибув на пошту, але Сенцов його не отримав.