BBC: Тереза Мей скасувала голосування за Brexit на засіданні парламенту. План виходу не отримав належної підтримки

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
BBC: Тереза Мей скасувала голосування за Brexit на засіданні парламенту. План виходу не отримав належної підтримки

EU2017EE / Flickr

Премʼєр-міністр Великої Британії Тереза Мей повідомила, що парламентське голосування за Brexit, попередньо заплановане на 11 грудня, скасовано. Про це пише BBC.

Вона сказала, що парламентарії підтримали більшу частину угоди, яку вона уклала з ЄС, але була стурбованість з приводу підтримки Північної Ірландії. Однак Мей зазначила, що вірить, що все ще зможе укласти угоду, якщо вирішить їх проблеми.

І це, додала вона, «те, що вона збирається зробити в найближчі кілька днів».

Варто також відзначити, що фунт різко впав у відповідь на повідомлення про можливу затримку голосування: він втратив 0,5% по відношенню до долара США і 0,8% по відношенню до євро.

  • Велика Британія зможе самостійно скасувати Brexit. Для цього потрібно буде відкликати застосування статті 50 Договору про ЄС. Про це йдеться в рішенні суду Євросоюзу.
  • Юристи ЄС наполягали на тому, що Велика Британія потребує голосування держав-членів для того, щоб відмовитися від виходу з ЄС.
  • 25 листопада лідери 27 країн-членів Євросоюзу підтримали угоду про вихід Великої Британії з блоку.
  • Остаточний вихід країни з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період — до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжено лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.