Українка Еліна Світоліна вдруге поспіль виграла виставковий турнір у Франції

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Українка Еліна Світоліна вдруге поспіль виграла виставковий турнір у Франції

Facebook / Elina Svitolina

У Франції турнір Open de Caen виграла українка Еліна Світоліна. Це вже друга її перемога в цьому турнірі. Про це повідомляється на сторінці Open de Caen у соціальних мережах.

В останньому поєдинку вона виграла у трьох сетах у суперниці з Білорусі Олександри Саснович з рахунком 3:6, 6:3, 6:4. У півфіналі вона виграла у спортсменки з Франції Манон Леонар, а Саснович — у тенісистки з Болгарії Еліци Костової.

Світоліна — перша українка, яка змогла пробитися у фінал підсумкового турніру.

  • Українська тенісистка Світоліна перемогла американку Слоан Стівенс у фіналі Підсумкового турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA).
  • 24-річна Еліна Світоліна вперше у своїй спортивній карʼєрі виграла у Підсумковому турнірі WTA. Вона перемогла у всіх матчах в групі, а у півфінальній грі обіграла голландку Кікі Бертенс з рахунком 7:5, 6:7 (5:7), 6:4.
  • Перший раз у Підсумковому турнірі WTA Еліна грала в 2017 році. Тоді їй не вдалося вийти з групи. Підсумковий турнір — змагання, в яких беруть участь кращі тенісистки планети за рейтингом WTA. З 2014 року він проходить у Сінгапурі. Призовий фонд — $7 млн.
  • Нагадаємо, у середині жовтня 18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла на турнірі WTA в Гонконзі з призовим фондом $750 тис.