Кримський адвокат Курбедінов поїде в Москву, щоб захищати полоненого українського моряка

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Кримський адвокат Курбедінов поїде в Москву, щоб захищати полоненого українського моряка

Facebook / Богдан Небилиця

Кримський адвокат Еміль Курбедінов, який 11 грудня вийшов із СІЗО в Сімферополі після 5 днів арешту, збирається поїхати в Москву. Він має захищати одного з захоплених українських моряків — Богдана Небилицю.

Про це адвокат повідомив після виходу з ізолятора тимчасового утримання, передає «Радіо Свобода».

Курбедінов зазначив, що має намір бути в Москві вже в пʼятницю, 14 грудня.

  • Російський суд в анексованому Криму 7 грудня заарештував Курбедінова за повідомлення в соцмережі Facebook 2013 року. Його звинуватили в порушенні статті 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії (пропаганда чи публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій).
  • За словами колег Курбедінова, скаргу на нього написав колишній мешканець Криму, який переїхав у столицю Сирії Дамаск. Курбедінов вважає, що його затримання 6 грудня чинили «на абсурдних підставах», він не визнає звинувачень. Адвакат зазначив, що причиною переслідування є його правозахисна діяльність, допомога політвʼязням та захист українського військового Богдана Небилиці.
  • Еміль Курбедінов захищає українських політвʼязнів у кількох політичних справах у Криму та Росії. Остання справа, у якій він прийняв доручення на захист, — справа військовополонених українських моряків.