«Не на Різдво, а на все життя»: У Німеччині заборонили брати тварин з притулків у період свят

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Не на Різдво, а на все життя»: У Німеччині заборонили брати тварин з притулків у період свят

Дар'я Светлова / «Бабель»

У Німеччині заборонили на час різдвяних свят брати тварин із притулків. Це зробили для того, щоб їх не використовували в якості подарунків. Про це пише BBC.

Десятки притулків повідомили потенційним бажаючим взяти тварину, що напередодні Різдва тварини не віддаються. Серед них — найбільший в Європі притулок в Берліні.

Заборона зменшує кількість небажаних тварин, яких віддають назад після свят.

В заяві йдеться, що тварини — це живі істоти з потребами і почуттями. Вони не підходять в якості несподіваних подарунків. «Тварина — це не на Різдво, а на все життя», — свідчить слоган кампанії.

Після 18 грудня тварин не будуть передавати в нові будинки. Проблема, за словами прихильників заборони, полягає в тому, що домашніх тварин часто купують імпульсивно, в останню хвилину.

«Рішення про утримання тварини не можна сприймати легковажно — вся родина повинна бути залучена в процес прийняття рішення», — сказала Клаудія Хаммерлінг з берлінської асоціації із захисту тварин.

Більшість притулків будуть, як і раніше, відкриті для перегляду, але родинам доведеться повернутися в січні, а на свята у них буде час подумати.

До того ж напередодні Різдва варто враховувати метушню та шум, які можуть стати додатковим стресом для тварини в новому домі.

  • Під час новорічних і різдвяних свят українці в сукупності відпочиватимуть 9 днів.
  • У грудні в українців буде три вихідних поспіль через католицьке Різдво. З 2017 року його офіційно святкують в Україні. Свято випадає на вівторок, 25 грудня, тому вихідними будуть 23, 24 і 25 грудня. Проте зайвий вихідний доведеться відпрацювати у суботу — 22 грудня.