Фонд держмайна скасував аукціон з продажу акцій «Центренерго». Один з учасників володіє компаніями в Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Фонд держмайна скасував аукціон з продажу акцій «Центренерго». Один з учасників володіє компаніями в Росії

Мосієнко Андрій / УНІАН

Фонд держмайна скасував запланований на 13 грудня аукціон з продажу пакету акцій «Центренерго», пише у Facebook в. о. голови Фонду Віталій Трубаров.

«Учасники конкурсу, а це ТОВ «Укрдонінвест» та Виробниче унітарне підприємство «Нафтобітумний завод», не допущені до участі в конкурсі, оскільки подана ними документація не відповідає вимогам законодавства», — написав Трубаров.

За його словами, учасники порушили умови щодо надання інформації та копій документів стосовно пов’язаних з потенційним покупцем осіб. «Також не надано копії документів на підтвердження отримання коштів на суму не меншу ніж початкова ціна продажу об’єкту», — додав Трубаров.

Крім того, в. о. голови ФДМ повідомив, що за інформацією правоохоронних органів кінцевим власником одного з претендентів є особа, яка також володіє компаніями на території РФ.

Що таке «Центренерго», і чому це так важливо?

Це державна компанія, основним видом діяльності якої є виробництво електричної та теплової енергії. У загальному обсязі виробництва електроенергії України частка компанії складає близько 8%, у структурі теплової генерації — близько 18%.

Основними споживачами продукції «Центренерго» є оптовий ринок електричної енергії України (ДП «Енергоринок»), якому продають 100% виробленої електроенергії, а також населення, бюджетні установи та інші споживачі, яким відпускається теплова енергія.