Суд визнав протиправними заяви Ситника та Лещенка про присутність імені Манафорта в «амбарній книзі» Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним розповсюдження директором НАБУ Артемом Ситником та нардепом Сергієм Лещенком інформації про присутність Пола Манафорта в «амбарній книзі» «Партії регіонів». Про це theБабелю повідомив нардеп Борислав Розенблат.

Нардеп підтвердив ухвалення судом цього рішення та додав, що Ситник та Лещенко зараз мають час на апеляцію. Коли рішення суду набуде чинності, проти них, за словами Розенблата, має бути порушене кримінальне провадження за розповсюдження неправдивої інформації.

Згідно з рішенням суду, яке опинилося у розпорядженні theБабеля, суд визнав протиправною діяльність НАБУ та Ситника з розповсюдження інформації про наявність прізвища та підписів екс-голови виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта у «амбарній книзі» «Партії регіонів». На думку суддів, наслідком цього стало втручання у вибори президента США 2016 року, що завдало шкоди інтересам України. Такого ж висновку суд дійшов і стосовно дій нардепа Лещенка.

Що таке «амбарна книга» ПР?

Це документи, які у травні 2016 року передали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури нардеп Сергій Лещенко та генерал СБУ Віктор Трепак. Вони містять дані про витрати «регіоналів» у другому півріччі 2012 року.

У документах згадуються прізвища багатьох відомих політиків, зокрема екс-голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського та деяких тодішніх депутатів Верховної Ради. Окрім них, у документах нібито фігурує прізвище Пола Манафорта, який за свої послуги отримав понад $30 млн.