Прокуратура оголосила підозру екс-меру Полтави. Він втручався в електронний реєстр, намагаючись повернути собі посаду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура оголосила підозру екс-меру Полтави. Він втручався в електронний реєстр, намагаючись повернути собі посаду

Чапала Анна / УНІАН

Прокуратура оголосила про підозру екс-меру Полтави Олександру Мамаю у незаконному втручанні в роботу інформаційної системи Полтавської міської ради. Про це повідомив у Facebook прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Слідство встановило, що невідомі в листопаді, викравши ключ державного реєстратора Красноградської РДА Харківської області, втрутилися до реєстру, визначивши мером Полтави Мамая, попри його звільнення.

Після того, як ці зміни виявили, їх скасували, і в. о. мера Полтави став депутат облради Олександр Шамот. «Потім екс-голова Полтавської міської ради звернувся до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції зі скаргою про скасування зазначених реєстраційних дій», — написав Лисенко.

За його словами, на початку грудня з використанням ключа державного реєстратора Київської області невідомі внесли зміни до Реєстру, знову «призначивши» Мамая мером Полтави, що призвело до порушення роботи міськради взимку. Тепер за скоєне екс-меру може загрожувати до 10 років позбавлення волі.