«Це — акт агресії. Це не жарт, не інцидент і не криза». Порошенко прокоментував ситуацію у Керченській протоці в ефірі Fox News

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Це — акт агресії. Це не жарт, не інцидент і не криза». Порошенко прокоментував ситуацію у Керченській протоці в ефірі Fox News

Пресслужба президента України

Президент України Петро Порошенко сказав, що необхідно заборонити російським кораблям вхід у порти Європи і США через блокування українських суден в Азовському морі. Також він назвав інцидент в Керченській протоці актом агресії. Про це він розповів в інтервʼю телеканалу Fox News.

«Суднам з Росії повинен бути заборонений вхід в європейські та американські порти. Ми готові розпочати координацію необхідних дій з цього питання», — сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що 25 листопада, під час проходження через Керченську протоку, відповідно до міжнародних угод, українці не повинні були робити запитів або ще якимось чином отримувати погодження від РФ. Порошенко також звернувся до Путіна.

«Пане Путін, це акт агресії. Це — війна. Не жарт, не інцидент, не криза. Ваші регулярні сили під російським прапором атакували в міжнародних водах українські військові судна», — зазначив Порошенко.

Порошенко заявив, що хотів би бачити розширену присутність сил НАТО в Чорному морі.