У МЗС розповіли, чи є українці серед жертв теракту в Страсбурзі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У МЗС розповіли, чи є українці серед жертв теракту в Страсбурзі

ELYXANDRO CEGARRA / Anadolu Agency / Getty Images

Українців серед жертв стрілянини на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга (Франція) немає. Про це theБабелю повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

«За попередньою інформацією, українців серед жертв теракту немає», — сказав Кирилич.

Він також закликав громадян України, які перебувають у Страсбурзі, бути обережними у звʼязку із стріляниною в центрі міста.

«Просимо повідомити своїх рідних чи знайомих, що ви у безпеці. #КонсулПоруч +33-758-35-34-68, +33-142-19-96-96», — написав він у Twitter.

Також у разі потреби українці можуть звʼязатися із черговим представництва України при Раді Європи та звернутись до посольства України у Франції.

  • Стрілянина в центрі Страсбурга (Франція) сталася на площі Клебера, біля різдвяного ярмарку. Міністерство внутрішніх справ назвало інцидент «серйозним випадком» та закликало мешканців не виходити на вулиц, а місцева влада — уникати району біля штаб-квартири поліції.
  • Нападник вбив щонайменше трьох людей і ще 12 поранив.
  • За даними поліції, стрільцеві 29 років, він вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів. Нападник втік з місця аварії на викраденому таксі. Його розшукують близько 600 поліцейських і жандармів.