Держдеп США заявив, що Росія ув’язнила 145 людей за релігійні переконання

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Держдеп США заявив, що Росія ув’язнила 145 людей за релігійні переконання

Vladimir Smirnov \ TASS via Getty Images

Російський уряд утримує 145 вʼязнів за релігійні переконання. Про це заявив посол США з особливих доручень з питань свободи міжнародних релігій Сем Браунбек, повідомляє Укрінформ.

«Вони [російська сторона] переслідують членів певних мусульманських груп. Вони вже мають 145 увʼязнених за релігійні переконання, і 106 з них — мусульмани», — зауважив він.

Американський посол з особливих доручень підкреслив, що ці переслідування здійснюються навмисно, і останнім часом вони посилюються. За словами дипломата, американська сторона закликає Росію змінити поведінку та попереджає про наслідки, які можуть включати, зокрема, додаткові санкції з боку США.

«Росія здійснила та допустила дуже серйозні порушення релігійних свобод. Широке придушення релігійних висловлювань, що випливають із російського закону від 2016 року», — зазначив він.

Цей закон передбачає кримінальну відповідальність за нелегальну місіонерську діяльність і ,зокрема, переслідує такі групи, як Армія порятунку, Пʼятидесятників, Свідки Єгови, Баптисти, Лютерани, Церква Ісуса Христа останнього дня, Українська реформаторська православна церква.