Адвокати розповіли про бойовий дух поранених полонених українських моряків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Адвокати розповіли про бойовий дух поранених полонених українських моряків

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Адвокати Марія Куракіна і Олександра Маркова розповіли про стан полонених українських моряків, які були поранені під час атаки російських кораблів у Керченській протоці і нині утримуються в Росії в СІЗО «Матроська тиша».

Олександра Маркова, яка є адвокатом наймолодшого полоненого моряка — Андрія Эйдера, повідомила, що її підзахисний не сумує і виглядає досить бадьоро, хоч і кульгає.

«Осколкове поранення ніг, кульгає, осколок ще не видалено. Приходить у себе, може пересуватися [і йому навіть не потрібні милиці, але кульгає] і виглядає досить бадьоро, не втрачає почуття гумору. Правда, у Андрія складно згинається коліно, і один осколок з ноги ще не витягли, але з цього приводу Андрій не турбується, головне занепокоєння Андрія — сигарети», — написала у Facebook адвокат.

За її словами, у моряка гарне почуття гумору, і йому замінили в камері радіо.

«І так, «Русское радио» сьогодні ж йому замінили на «Європу плюс». Після попередніх публікацій в ЗМІ з приводу радіо Андрій жартує і сподівається, що не зіпсував «Російському радіо» рейтинги», — додала Маркова.

Адвокат Марія Куракіна відвідала 24-річного Андрій Артеменко, який був поранений разом з Эйдером на катері «Бердянськ» і теж утримується в СІЗО «Матроська тиша».

Вона повідомила, що полонений українець має безліч осколкових поранень, існує ризик контузії з погіршенням зору, однак зазначила, що загалом стан покращився.

«Осколкові поранення в ліву руку, пальці, по тілу, окалина при вибуху потрапила в очі. Начебто бачить, але зір викликає мої побоювання. Можлива контузія. Зараз почуває себе краще. Як годиться військовому, тримається бадьоро, підтягнуто. Бойовий дух на підйомі, цікавиться новинами у справі», — написала вона у Facebook.

За словами Куракіной, українець і далі проходить лікування в тюремній лікарні, приймаючи ліки.

Нагадаємо, Андрій Эйдер, Андрій Артеменко та Василь Сорока — члени екіпажу МБАК «Бердянськ», вони були поранені під час атаки російських кораблів.