Стрілянина у Страсбурзі. Поліція продовжує полювання на нападника

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Стрілянина у Страсбурзі. Поліція продовжує полювання на нападника

ELYXANDRO CEGARRA / Anadolu Agency / Getty Images

Французька і німецька поліція продовжують полювати на чоловіка, який убив трьох людей і поранив 13 під час нападу у Страсбурзі. Про це пише the Guardian.

Підозрюваний Шериф Чекатт — закоренілий злочинець, який був включений до списку національної безпеки Франції як потенційна терористична загроза.

Державний обвинувач Ремі Хейц заявив журналістам, що це розслідування повʼязане з тероризмом.

Близько 720 співробітників французьких сил безпеки шукають 29-річного уродженця Страсбурга Чекатта.

Федеральна поліція Німеччини також підтвердила, що розшукує Чекатта і його брата на випадок, якщо вони перетнуть кордон із Німеччиною. На німецько-французькому кордоні в Келі всі автомобілі, що їдуть із Франції, перевіряє німецька поліція, в трьох інших прикордонних пунктах також є контроль.

Німецькі власті відкинули критику щодо екстрадиції Чекатта, який раніше був засуджений у Німеччині, заявивши, що вирок він відбув. Згідно із записами у Німеччині, Чекатт був засуджений за злочини не менше 27 разів у Німеччині, Франції та Швейцарії.

Коли підозрюваний почав стрілянину в центрі міста близько восьмої годині вечора у вівторок, поліція швидко впізнала його як людину, яку вони хотіли заарештувати за день до цього через замах на вбивство.

Держсекретар міністерства внутрішніх справ Лоран Нуньєс заявив, що невдалий арешт може бути однією з причин нападу.

  • Увечері 11 грудня в центрі Страсбурга (Франція) на різдвяному ярмарку 29-річний чоловік влаштував стрілянину, в результаті якої було вбито 2 людини і ще 12 отримали поранення.
  • Трагедія сталася на перетині вулиць Гранд-Аркад і Доминикен, на вулиці Орфевр і на перетині вулиць Гран і Савон.
  • Свідки розповіли, що нападник вигукував: «Аллаху Акбар». Це ж підтвердив генеральний прокурор Парижа Ремі Хейц. За словами прокурора, це підтверджує версію, що нападник був повʼязаний з ісламістами.
  • Глава МВС Франції Крістоф Кастанер повідомив, що нападником виявився 29-річний Шериф Чекатт, який вже відбував покарання у вʼязниці за пограбування. Його дані були в картотеці Головного управління внутрішньої безпеки, де містилася інформація про те, що він схильний до насильства та релігійного фанатизму. Також він входить у список підозрюваних у тероризмі.