Трамп скасував вечірку для журналістів. Стосунки президента США з медіа псуються дедалі більше

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Президент США Дональд Трамп скасував святкову вечірку в Білому домі для ЗМІ. Багаторічна традиція стала жертвою його дедалі суперечливіших стосунків з великими інформаційними організаціями, зазначає Fox News.

Щорічні різдвяні збори журналістів були значною перевагою для тих, хто висвітлював діяльність Білого дому, а також для інших репортерів і коментаторів у Вашингтоні.

Найбільшою додатковою перевагою таких зібрань були фотосесії, на яких президент і перша леді США позували з гостями і коротко розмовляли з ними перед різдвяною ялинкою.

Білий дім поки не робив оголошень про те, що скасовує прес-вечірку, пише американське видання. Президент і перша леді влаштували таке зібрання в грудні минулого року, але тоді не позували для світлин. Замість цього минулого року Трамп зробив короткий виступ зі своєю дружиною та кілька вітальних реплік.

Видання також зазначає, що Трамп двічі відмовлявся від участі в обіді для кореспондентів в Білому домі, на церемонії вручення премій в засобах масової інформації, яку відвідував кожен президент США з часів Річарда Ніксона.