Morgan Stanley скорочує свою присутність у Росії. Частину працівників інвестбанку переведуть в Лондон, а частину звільнять

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Morgan Stanley скорочує свою присутність у Росії. Частину працівників інвестбанку переведуть в Лондон, а частину звільнять

Bess Adler / Bloomberg via Getty Images

Інвестиційний банк Morgan Stanley має намір скоротити свою присутність у Росії. Як повідомляє Bloomberg з посиланням на неназвані обізнані джерела, банк закриє відділи з торгівлі акціями та валютою.

Частина працівників ліквідованих підрозділів буде переведена в Лондон, частину скоротять. При цьому банк не залишить Росію повністю — він продовжить працювати у галузі корпоративних фінансів, а також на ринку злиттів і поглинань.

Як пише Forbes, співрозмовник видання в лондонському офісі Morgan Stanley минулого літа говорив, що в банку ще у 2017 році обговорювали передачу функціоналу по покриттю ринків Росії і СНД підрозділам банку у Великобританії та Польщі.

Тоді джерело Forbes зазначало, що багато чого буде залежати від подальшого розвитку подій з антиросійськими санкціями. Інший співрозмовник Forbes, близький до московського офісу Morgan Stanley, говорив, що такі розмови ведуться четвертий рік, тобто з моменту різкого погіршення інвестиційного клімату після введення «кримських» санкцій.

«Угод мало, а витрати на утримання московського офісу великі», — цитує видання слова джерела в банку.

За останні роки згорнули або скоротили свою присутність у Росії кілька великих закордонних банків. У 2015 році про вихід з російського ринку оголосив Royal Bank of Scotland, в тому ж році закрив свій інвестбанківський бізнес Deutsche Bank.

У 2016 році згорнув свою роботу в Росії Barclays, а в 2018 році, як пише Bloomberg, провів скорочення співробітників у російських підрозділах Credit Suisse, що двома роками раніше припинив обслуговування російські рахунки заможних клієнтів.