«До біса твою стіну». Кінг різко розкритикував Трампа і закликав його зробити «хоч щось хороше»

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
«До біса твою стіну». Кінг різко розкритикував Трампа і закликав його зробити «хоч щось хороше»

Wikimedia Commons

Письменник Стівен Кінг різко і несхвально висловився у своєму Twitter про вимоги президента США Дональда Трампа щодо фінансування давно обіцяної американським лідером стіни на кордоні з Мексикою, пише Newsweek.

У своєму пості у Twitter американський письменник закликав Трампа «зробити щось хороше на цей раз» і перенаправити гроші з фінансування стіни на поліпшення життя дітей і ветеранів.

«До біса твою стіну, розділи ці пʼять мільярдів між дітьми з групи ризику, у яких немає обідів, і ветеранами, які не можуть отримати належне медичне і психологічне лікування», — написав Кінг.

«До біса твій марнославний проект», — додав Кінг.

Як зазначає американське видання, президент США, ймовірно, відповів на твіт Кінга наступного дня, підкресливши, що Мексика все ще «платить за стіну».

«Так чи інакше, Мексика буде платити за Стіну», — зазначив Трамп у своєму повідомленні та додав, що це «ніколи не змінювалося».

Цілком можливо, що Трамп сподівається повернути гроші на будівництво стіни на кордоні за рахунок коштів, зекономлених в результаті нової торговельної угоди США з Мексикою і Канадою (USCMA).

При цьому Трамп пригрозив частково закрити уряд, якщо він не отримає фінансування у розмірі $5 млрд для своєї стіни.

У середу Трамп провів зустріч в Овальному кабінеті з лідером меншості в палаті представників Ненсі Пелосі та лідером меншості в Сенаті Чаком Шумером, щоб спробувати укласти угоду і запобігти частковому закриттю уряду.

Однак напружена зустріч швидко перетворилася на сварку, і, як зазначає видання, Пелосі заявила, що вона не погодиться збільшити фінансування будівництва стіни Трампа.

Ще є час, щоб запобігти частковому закриттю уряду, проте він швидко спливає, бо 21 грудня закінчується термін затвердження фінансування низки ключових державних установ, без чого робота уряду США буде паралізована.