Вночі: «Ісламська держава» взяла відповідальність за теракт у Страсбурзі, на аукціоні продали телефонну книгу політбюро Сталіна, а Radiohead поповнить Зал слави рок-н-ролу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Ісламська держава» взяла відповідальності за теракт у Страсбурзі

Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт 11 грудня у Страсбурзі (Франція). У ІД стверджують, що нападник Шаріф Шекатт — «солдат» угруповання. Він вчинив напад на заклик атакувати громадян держав коаліції у Сирії та Іраку, які борються з угрупованням. При цьому жодних підтверджень своїй заяві ІД не надала. 13 грудня французька поліція знайшла та застрелила нападника. Він ховався на складі в районі Мейну.

Radiohead поповнить Зал слави рок-н-ролу в 2019 році

П’ять британських гуртів: The Cure, Def Leppard, Radiohead, The Zombies і Roxy Music увійдуть у Зал слави рок-н-ролу у 2019 році. Також до Залу слави включать співачок Джанет Джексон і Стіві Нікс. Урочиста церемонія запланована на 29 березня. Очікується, що вона відбудеться у спортивному комплексі Barclays Center в Нью-Йорку.

Міжнародна федерація бобслею відсторонила п’ятьох російських спортсменів

Міжнародна федерація бобслею і скелетону тимчасово відсторонила п’ятьох російських бобслеїстів за порушення антидопінгових правил під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Йдеться про Олександра Зубкова, Олексія Воєводу, Олександра Касьянова, Олексія Пушкарьова та Ільвіра Хузіна. Зубков очолює Федерацію бобслею Росії, йому заборонено відвідувати офіційні заходи Міжнародної федерації. Касьянову, Хузіну й Пушкарьову не дозволено виступати на змаганнях. Спортсменів відсторонили на підставі рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

Книгу з телефонами політбюро Сталіна продали на аукціоні за 3 млн рублів

Книга зі списком абонентів урядової автоматичної телефонної станції СРСР, видана в 1950 році, продана на торгах 13 грудня за 3 млн рублів (близько $45,2 тис.). У ній зібрані всі телефонні номери, починаючи з вищих кабінетів і дач Сталіна, Лаврентія Берії і закінчуючи номерами всього складу Політбюро і помічників. Стартова ціна лота становила близько 30 тис. рублів.

Дитина з Гватемали померла після арешту прикордонним патрулем США

Семирічна дівчинка з Гватемали померла від зневоднення і шоку під час утримання під вартою прикордонною службою США. Дівчинка, імʼя якої не називають, була затримана минулого тижня після незаконного перетинання кордону в Нью-Мексико разом із батьком і понад сотнею інших мігрантів. Через вісім годин після затримання в неї почалися припадки. Працівники медичної бригади зʼясували, що дівчинка не їла і не пила протягом кількох днів. Після цього дитину доставили в лікарню, де через добу вона померла від зупинки серця.