Курди відбили у бойовиків ІД останнє підконтрольне їм місто в Сирії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Курдські загони «Демократичних сил Сирії» відбили у бойовиків «Ісламської держави» (ІД) останнє місто на сході Сирії, яке вони утримували.

Під час запеклих боїв, що почалися 10 вересня, бойовики ІД втратили контроль над містом Хаджин, передає Associated Press.

Курдські загони діяли за підтримки авіації США та коаліції. Повідомляється, що на околицях міста все ще йдуть дрібні бої з бойовиками, які там переховуються.

Командувач курдськими силами Мазлум Кобані заявив, що поблизу міста налічується близько пʼяти тисяч ісламістів, з урахуванням найманців — арабів та європейців.

Курдські сили SDF (Syrian Democratic Forces) завдяки підкріпленню з півночі Сирії кілька тижнів тому посилили наступ і відбивають на кордоні з Іраком розрізнені ділянки, підконтрольні бойовикам ІД.

Спостерігачі відзначають, що на територіях, яки утримують ісламісти, перебуває близько 15 тисяч осіб.

  • Держдепартамент США заявив, що Росія і Сирія неправдиво звинуватили сирійських повстанців у обстрілі Алеппо. Держдеп вважає, що таким чином обидві країни планували «підірвати довіру до припинення вогню в Ідлібі».
  • 24 листопада сирійське державне агентство SANA повідомило про обстріл житлових кварталів Алеппо. Повідомлялося, що обстріл здійснили сирійські повстанці. Після обстрілу урядові сили нанесли удари по позиціях бойовиків. Наступного дня Міноборони Росії теж відзвітувало про авіаудари по позиціях повстанців.