«Сумно, що я тепер відповідаю за його брудні справи». Коен закликав не вірити Трампу

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа, Майкл Коен, закликав не вірити словам президента. Він розповів, що Трамп був у курсі незаконності виплат за мовчання двом жінкам, які напередодні виборів 2016 року заявляли про інтимний звʼязок з Трампом. Про це він розповів в інтервʼю каналу ABC.

Колишній юрист американського лідера також додав, що платив жінкам за мовчання, «щоб допомогти Трампу в його кампанії».

«Я був відданий людині, яка, правду кажучи, не заслуговувала аніякої відданості. Сумно, що я тепер відповідаю за його брудні справи», — заявив Коен, говорячи про Трампа.

  • Коена засудили до трьох років тюремного увʼязнення за звинуваченнями в низці злочинів, у тому числі незаконній витраті коштів, виділених на передвиборну боротьбу. Деякі з цих коштів були виплачені за мовчання екс-фотомоделі Карен Макдугал і екс-порноакторці Стефані Кліффорд. Вони стверджували, що в них був інтимний звʼязок з Трампом. Ці заяви могли б скомпрометувати Трампа напередодні виборів, якби жінки їх зробили.
  • Президент США Дональд Трамп у четвер заявив, що ніколи не просив свого колишнього адвоката порушувати закон.
  • Колишнього особистого адвоката президента США Дональда Трампа Майла Коена засудили до 3 років вʼязниці.
  • Помʼякшувальною обставиною стала угода Коена зі спецпрокурором Робертом Мюллером, який розслідує втручання Росії в американські вибори 2016 року.
  • Наприкінці листопада Коен зізнався в неправдивих свідченнях у справі про втручання Росії в американські вибори.